Ιστορία

Ή ίδρυση της ομάδας χρονολογείται το 1946. Ιδρυτικά στελέχη ήταν κυρίως Βυρσοδέψες εκείνης της εποχής. Την δεκαετία του 1960 έφτασε μόλις ένα βήμα από την Β΄ Εθνική κατηγορία. Τέλος ο Αστέρας και λίγα ακόμη σωματεία ήταν ιδρυτές της Ένωσης Ποδοσφαιρικών Σωματείων Χανίων. Όμως η δικτατορία του 1967 κατήργησε την ομάδα όπως και άλλες των Χανίων. Αυτό είχε ως συνέπεια για 17 χρόνια η ομάδα να μην υπάρχει στο ποδοσφαιρικό στερέωμα των Χανίων. Τελικά το 1985 η ομάδα επανεγράφει στα οικία πρωταθλήματα και από τότε συμμετέχει κανονικά στα πρωταθλήματα της ΕΠΣΧ. Είναι χαρακτηριστικό ότι η πατρίδα της ομάδας είναι η Χαλέπα μία(αν όχι η πλέον) ιστορική περιοχή των Χανίων.

 


Ο Αστέρας Χαλέπας έχει αναδειχθεί:

 his1  his2

ΠΡΩΤΑΘΛΗΤΗΣ Β ΕΠΣΧ 2004
ΠΡΩΤΑΘΛΗΤΗΣ Α ΕΠΣΧ 2006
ΠΡΩΤΑΘΛΗΤΗΣ Γ ΕΠΣΧ 2013 έχει
κατακτήσει το Super Cup ΕΠΣΧ 2006 και έχει καταλάβει τη 9Η ΘΕΣΗ στο Εθνικό πρωτάθλημα της Δ Εθνικής το 2007

Φιλοσοφία μας είναι η χρησιμοποίηση του αθλητισμού ώς μέσον κοινωνικής κινητοποίησης και στήριξης υγιών αντιλήψεων όπως η καταπολέμηση της βίας της ξενοφοβίας και του ρατσισμού.

 

his3his4
Ο Α.Π.Σ. ΑΣΤΕΡΑΣ ΧΑΛΕΠΑΣ μέσα στα πλαίσια των ιδιαίτερων στόχων του όπως αυτοί εκφράζονται από τη φιλοσοφία της Διοίκησης και αφορούν στην προώθηση του παιδικού και εφηβικού αθλητισμού, της αλληλεγγύης και της ανάδειξης των ανθρωπίνων αξιών μέσω της προώθησης των δικαιωμάτων των παιδιών, από το 2005 συνεργάζεται επίσημα με την Ελληνική Εθνική Επιτροπή της UNICEF.